Skillslabs Optiek en Optometrie

Het skillslab Optiek en Optometrie bevindt zich op de tweede verdieping van Terranova en omvat lokalen voor een algemeen optometrisch labo, een functionele optometrische evaluatie- en revalidatieruimte, een contactlenzen- en lowvisionlab en een slijplabo.

De kiem van het Terranovaproject ligt in de opleiding Optiek en Optometrie. Het skillslab van deze opleiding is buitengewoon geschikt als schakel tussen opleiding en stage. Er zijn te weinig stageplaatsen en bovendien is het af te raden om studenten op een stageplaats onmiddellijk met patiƫnten te laten werken zonder dat ze eerst onder bekwame supervisie van hun docenten hebben kunnen oefenen.

Bovendien houdt Optiek en Optometrie zich bezig met een functionele zintuiglijke handicap die op maatschappelijk vlak samenhangt met leerproblemen enerzijds, en met vergrijzende bevolking anderzijds, opnieuw twee prioriteiten op de politieke agenda. Synergie-effecten zijn mogelijk tussen het skillslab Optiek en Optometrie en het geriatrisch dagcentrum, het centrum voor ontwikkelingsonderzoek, een bedrijfsgeneeskundig centrum en met de HUB-opleiding Milieu- en Preventiemanagement.

NIEUW ! Klinisch centrum ‘Onder 4 Ogen’

Studenten van het 3de jaar Optiek & Optometrie staan klaar in dit gloednieuw Klinisch centrum waar jong en oud terecht kunnen voor een gratis oogmeting of visueel advies. Ook contactlenzen en low vision hulpmiddelen kunnen er aangepast worden.

Kennismaken met de verschillende verdiepingen waar de skillslabs Gezondheidszorg gehuisvest zijn.

Kennismaken met de skillslabs Optiek & Optometrie