Kliniek Sint-Jan

Gelegen in hartje Brussel is Kliniek Sint-Jan met een ziekenhuistraditie die teruggaat tot de Middeleeuwen een gevestigde waarde binnen het Brusselse ziekenhuislandschap. Dit algemeen ziekenhuis beschikt over 503 bedden, verdeeld over twee sites: Kruidtuin en Middaglijn. Met meer dan 1300 medewerkers, waar van meer dan 700 verpleegkundigen en een ultramoderne infrastructuur is het een magneetziekenhuis in voortdurende groei, aantrekkelijk voor patiënten en medewerkers.
Met meer dan 30 specifieke verpleegeenheden, meerdere gespecialiseerde dagklinieken, een polikliniek met meer de 275 specialisten, een uitgebreid aanbod van moeder-kinddien¬sten (kraamkliniek, neonatologie, pediatrie en kinderpsychiatrie), diverse hoogtechnologische afdelingen (spoedgevallen, intensieve zorgen, operatie-kwartier, dialyse, hartbewaking, cathlab, medische beeldvorming, radiotherapie) biedt Kliniek Sint-Jan een uitgebreid kwalitatief zorgaanbod. Naast deze acute diensten biedt de kliniek ook chronische diensten aan zoals de palliatieve zorg, de revalidatie en de psychogeriatrie.
In deze hoogtechnologische, klinische omgeving maken alle medewerkers zich sterk aan alle patiënten – met respect voor hun achtergrond, cultuur of religie – een persoonlijke verzorging te bieden. Kliniek Sint-Jan is een kliniek met een menselijk gezicht. Wat primeert is het welzijn van de patiënt.
Kliniek Sint-Jan & Terranova
Samen met Odisee is de Kliniek Sint-Jan een actieve partner in het Terranova-project.

In de gebouwen van Terranova zijn volgende diensten van Kliniek Sint-Jan ondergebracht:

OBESITASKLINIEK – niveau +1:
De obesitaskliniek stelt patiënten een gepersonaliseerd zorgtraject voor op verschillende niveaus, alleen en in groep, begeleid door een team dat hen helpt, voortdurend motiveert, aanmoedigt om tot een nieuwe levenswijze te komen, met het doel om zo een blijvend gewichtsverlies te bereiken.
Contact: Obesitaskliniek, Blekerijstraat 23/29 – 1000 Brussel – tel. : 02/221.99.67  – m: – info@obesitaskliniek.be

DIENST PSYCHOPATHOLOGIE – niveau +1:
Binnen het kader van de raadplegingen worden psychiatrische en psychotherapeutische opvolgingen aangeboden, zowel psychoanalytisch als systemisch geïnspireerd. De raadpleging kan deel uitmaken van een vraag naar advies, een individuele opvolging, relatie –of familietherapie.
Contact: Dienst Psychopathologie, Blekerijstraat 23/29 – 1000 Brussel – tel. : 02/221 99 81 – m: psy@klstjan.be

DIENST KINDERPSYCHIATRIE – niveau +2:
De dienst kinder- en jeugdpsychiatrie is gericht op kinderen en jongeren van 3 tot en met 18 jaar met kinderpsychiatrische moeilijkheden (en hun gezin). Er wordt voorrang gegeven aan gemengde problemen waarbij ontwikkelingsstoornissen (ADHD, autisme …) en ziekte (psychose, depressie …) een betekenisvol onderdeel vormen van de problematiek, naast eventuele emotionele en gedragsproblemen en contextueel bemoeilijkende factoren.
Contact: Dienst Kinderpsychiatrie, Blekerijstraat 23/29 – 1000 Brussel – tel. : 02/891 09 20 – m: psy@klstjan.be

>> >> Meer weten over Kliniek Sint-Jan?