Verpleegkunde

De opleiding Verpleegkunde bereidt studenten voor op een enorm veelzijdig beroep met uitstekende tewerkstellingskansen. Er bestaat een prangende nood aan verpleegkundigen in het hele land en een zeer specifieke nood aan Nederlandstalige verpleegkundigen in Brussel. Nederlandstalige verpleegkundigen aantrekken is dan ook een belangrijke politieke prioriteit. De opleiding Verpleegkunde aantrekkelijker maken is een belangrijk element in de sociale en maatschappelijke missie van Terranova.

Door een Nederlandstalige opleiding te verstrekken aan studenten van Vlaamse, Waalse of allochtone origine komt Terranova tegemoet aan een belangrijke nood in het Brusselse. De ondersteunende functie van de stagiairs in een aantal andere deelprojecten zal drempelverlagend werken. Als je kiest voor de internationale versie van de driejarige opleiding, zul je naast de vakken in het Nederlands ook verschillende vakken in het Frans kunnen volgen.


Een verpleegkundige wordt geconfronteerd met mensen met de meest uiteenlopende fysieke en psychische klachten. Odisee wil studenten opleiden tot algemeen inzetbare verpleegkundigen die op een heel gevarieerd werkterrein aan de slag kunnen. Een studie Verpleegkunde maakt studenten bedreven in technische en sociale vaardigheden waardoor ze later in verschillende sectoren aan de slag kunnen, met cli├źnten uit alle leeftijdscategorie├źn. Het skillslab Verpleegkunde is te vergelijken met een medisch kabinet met ook een of meerdere ziekenhuisbedden, waar de studenten opgeleid worden in een aantal vaardigheden en in het omgaan met bepaalde materialen.

Meer info over de skillslabs Verpleegkunde.

Meer info over de Odisee-opleiding Verpleegkunde